Over deze website

Over deze website

Een studiekeuze maken is een moeilijke opgave. Er zijn immers ontelbaar veel beroepen en organisaties waar je kan werken. Vind daar je weg maar eens in!

Deze site wil daarom jongeren tussen 14 en 18 jaar wegwijs maken in de sociale sector.

Voor diegenen die nog niet goed weten welk 'beroep met mensen' het beste bij hen past, bouwden we een aantal oriënterende instrumenten in.

  • Met een beroepentest krijgen jongeren een idee van welke beroepen passen bij hun persoonlijkheid.
  • Aan de hand van een beroepenfilter kan je op basis van interesses beroepen selecteren.
  • De mogelijheid om je in te leven in het échte leven in de sociale sector wordt aangeboden, dankzij een nauwe samenwerking met het Vlaams Overlegplatform voor de Promotie van Zorg en Welzijn en andere partners.
  • Met duidelijke info via een beroepenfiche per job, krijg je inzicht in wat een bepaalde beroep juist inhoudt en welke opleiding je kan volgen.
  • Wanneer je een keuze maakte voor een bepaald beroep, kan je onmiddellijk opzoeken welk de meest geschikte opleiding en school bij jou in de regio is. Hiervoor werd een samenwerking opgezet met  www.onderwijskiezer.be de website van de CLB-koepels, waarop alles is terug te vinden wat met onderwijs en vorming te maken heeft.
  • Daarnaast krijg je via onze getuigenvideowall mensen uit en van de sector te horen. Zeker interessant om eens te bekijken als je benieuwd bent naar verhalen van professionals

VIVO ontwikkelde Werkmetmensen.be in opdracht van de sociale partners van de social profitsector, in het kader van haar opdracht om jongeren te informeren over tewerkstellings- en opleidingsmogelijkheden in de sector.

De foto's op deze website werden getrokken door Sigrid Spinnox ©

Promotie maken voor werkmetmensen?

Wil jij onze website mee bekendmaken?

Je kan dat op verschillende manieren doen:

  • Leg een link van op je website naar www.werkmetmensen.be.  We kunnen je een banner bezorgen.
  • Verspreid onze stickers naar je jongeren en zorg dat ze blijven plakken in de sociale sector.

Contacteer ons voor promotiemateriaal op info@werkmetmensen.be.